Montage

FlexxCollar montage instructie

Stap 1

Elke set FlexxCollars bestaat uit 10 stuks:

  • 10 x FlexxCollar
  • 10 x Inbusbout M8x70
  • 10 zeskantmoer

Start met het plaatsen van de zeskantmoer aan de onderzijde, de sparing is zo gemaakt dat de moer klemt in de sparing. Doe dit voor alle benodigde schakels. Let op: bij toepassing van een schoprand rond een doorgaande leiding moet deze laatste stap dus gemaakt worden in het werk.

Draai de schakels handvast aan, de set met schakels is dan nog qua vorm aan te passen. Pas na fixering aan de onderzijde nog 1 slag na-draaien.

Stap 2

Nadat de keten van schakels qua vorm definitief is geplaats kan montage aan de roostervloer plaatsvinden.

Het sleufgat voor de J-haak biedt in de regel voldoende speling voor montage aan en door de mazen van een roostervloer. Plaats de J-haak voorzien van ovalen ring en zeskantmoer en steek het geheel door het sleufgat en de mazen van de onderliggende roostervloer. Draai de J-haak en haal naar boven, draai een halve slag en klem rond een draagstaaf. Draai in die positie de zeskantmoer deels vast.

Ga vervolgens verder met een volgend schakel, pas nadat alle J-haken zijn geplaatst verder handvast aandraaien en afmonteren. Mogelijk zijn niet alle haken in een schakel toepasbaar, handteer de vuistregel minimaal de helft +1. Het handigheidje zoals zichtbaar op de foto, maakt het monteren een stuk makkelijker. We leveren altijd 1 extra zeskantmoer mee!

En de montage is relatief eenvoudig, in vrijwel alle gevallen ook eenvoudig toepasbaar, ook tijdens productie! Geen heet werk vergunning nodig, niet lassen, boren of slijpen!

Naast de standaard J-haak montage zijn natuurlijk tal van andere, klant specifieke montage mogelijkheden toepasbaar; als de J-haak niet de juiste montage mogelijkheid biedt, kies dan voor bestellen zonder bevestigingsmaterialen.

FlexxCollar B.V.

Kiefte 12
7151 HZ Eibergen

Tel: +31 545 745016
E-mail: info@flexxcollar.com

KvK: 77382137
BTW nr.: NL 8609.90.357.B.01
IBAN: NL21RABO 0351 2942 95

Onderdeel van FlexxCon B.V.
Heeft u vragen of
wilt u meer informatie?